2022

Naše podujatia v roku 2022

September

8. Prešporský Medzinárodný deň nepočujúcich: Mladý šéfkuchár

Každoročne pripravujeme podujatie s názvom Prešporský Medzinárodný deň nepočujúcich. Tento rok to bol 8. ročník. Robíme to vždy pri príležitosti osláv Medzinárodného týždňa nepočujúcich osôb, ktorý sa vždy koná v tom týždni podľa poslednej septembrovej nedele. Súčasťou Medzinárodného týždňa nepočujúcich osôb je Medzinárodný deň posunkových jazykov, ktorý spadá vždy na 23. septembra.

17. septembra 2022 sa priestor Novomestského športového klubu 1922 v Bratislave zmenil na veľkú „kuchyňu“. Tento ročník totiž bol na tému Mladý šéfkuchár. Veľmi nás potešilo, že prišlo veľa detí s rodičmi, ktoré si chceli vyskúšať nové recepty. Medzi nás zavítal aj maskot Ťuki. Na nás bol zvedavý aj Televízny klub nepočujúcich, ktorý natočil našu akciu.

Téma varenia pre deti bola, dá sa povedať, nová. Pod vedením 2 finalistov Masterchef Pierre Cédrick Klimeczek a Octavia McKenzie, ktorí sa momentálne venujú projektu O jedle, sa deti a rodičia naučili pár receptov studených jedál. Následne si zasúťažili pri príprave kreatívneho olovrantu, kde ukázali svoje schopnosti. Boli sme milo prekvapení, akí boli kreatívni, nebáli sa použiť málo využívané ingrediencie. Bolo to pestrofarebné, chutné a nápadité. Porota mala čo robiť, aby nakoniec vybrala 3 najlepších z obidvoch kategórií.

V mladšej kategórii vo veku do 8 rokov, kde mohli rodičia aj trošku pomôcť zvíťazil Michal Palidrab. Na druhom mieste sa umiestnila Nina Trsťanová a tretie miesto patrilo Diane Antoniukovej. V druhej kategórii detí vo veku od 9 rokov sa na prvom mieste umiestnili Adela Antušeková s Katarínou Dudríkovou. Druhé miesto obsadila Barbora Barancová a tretie miesto Oliver Mihálik. Špeciálnu cenu poroty získal Daniel Hefty. Nielen malé deti si mohli ozdobiť muffiny a medovníky, ktoré si potom aj s chuťou zjedli. Pochutnali si na nich aj veľkí.

Súčasťou podujatia boli zaujímavé sprievodné aktivity, s ktorými nám pomohlo občianske združenie zaPOIsa do svojho regionu. Skvelí ľudia pre nich pripravili ukážkovú jazdu na štýlovom trabante, guláš z diviny, cukrovú vatu. Účastníkov potešilo aj koleso šťastia, kde mohli vyhrať krásne ceny a hlavnou výhrou bol tablet.

Podujatie sa konalo vďaka finančnej podpore Nadácia mesta Bratislavy. Ďakujeme aj sponzorom: VIVO Bratislava! za vecné dary, CreoCom - reklamné predmety za tričká a šiltovky, Sedita za sladké dobroty, Albatros Media za knihy, DAXE Maxík Zvonček Enviráčik a Časopis Fifík za časopisy a knihy, ABCedu za edukatívne hry, FARMOVE za darčekovú poukážku farmárskych potravín, George Science za sady na experimentálnu výrobu slizu, HAUSNATURA za šaláty a bylinky, Talianska pekáreň Bageta Bratislava za pečivo, Hossa family za mrazené výrobky slovenských jedál, Piadi Box za tubusy so semienkami, Prvá stavebná sporiteľňa za reklamné darčekové predmety, advokátskej kancelárii Ružička and partners za finančné a vecné ceny v rámci kolesa šťastia.

Ďakujeme za priestor Novomestskému športovému klubu 1922 a pánu Ladislavovi Hlavatému. Občianskemu združeniu zaPOIsa do svojho regionu a ich skvelým ľuďom ďakujeme za pomoc pri organizovaní podujatia, ako aj lektorom z projektu O JEDLE. V neposlednom rade ďakujeme dobrovoľníkom Veronike Vojtechovskej, Denise Gálovej, Erike Barancovej, Diane Majerčákovej, Alici Strukovej, Marcele Vavrekovej, Dáše Kalmárovej, fotografke Kataríne Kucharičovej a tlmočníkom Lucii Kotulovej a Stanislavovi Morávkovi.

Roman

 

August

V tíme je každý odvážny!

Dňa 27. augusta sme zorganizovali pre deti akciu plnú pohybu, zábavy a zážitkov v bratislavskom zábavnom centre Team Up. Niesla názov: V tíme je každý odvážny! Akcia bola v štýle seriálu Pevnosť Boyard. 20 detí sme rozdelili do 4 skupín. Každá skupina sa snažila za 2 hodiny splniť 24 úloh, ktoré si vyžadovali plnú dávku odvahy, sily, logického myslenia a predovšetkým schopnosť tímovej spolupráce. Mali zbierať indície, ktoré viedli k otvoreniu ďalších finálových miestností. Deťom sa to páčilo, aj sa vypotili, potrápili. Na konci ich čakala zaslúžená odmena. Táto aktivita sa realizovala s finančnou podporou Nadácia mesta Bratislavy, za čo jej ďakujeme.  

   

Veronika

 

Copyright © 2015 - 2024 - Snepeda. Všetky práva vyhradené.

aktualizované: 07.04.2024 19:11:54